04 oktober 2006

Martin Gaus gaat zorgen voor universitair opgeleide huisdiereigenaren

Mensen mogen niet zomaar een hond of kat kopen maar moeten eerst een huisdierexamen afleggen. Dat vindt 38 procent van de Nederlanders, zo blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door opiniepeiler Maurice de Hond in opdracht van verzekeraar Proteq.
Toekomstige huisdiereigenaren kunnen tijdens het examen bijvoorbeeld laten zien of zij verantwoord met hun dier omgaan en of het wel bij hen past. Verder blijkt uit het onderzoek dat Wereld Dierendag steeds minder aandacht krijgt. Gaf vorig jaar 45 procent van de Nederlanders hun dier geen extraatje, dit jaar geldt dat voor 61 procent.

Misschien dat de opleiding voor huisdiereigenaren op een hoger plan kan worden getild door Martin Gaus. Die is namelijk van plan om in Lelystad op het terrein van de universiteit van Wageningen (het animal science park) een campus te bouwen naast een permanente jaarbeurs voor huisdieren.

De huisdieren van de honderdduizenden bezoekers waar hij op rekent, kunnen het onderzoeksmateriaal zijn voor de universiteit, zo verklaart Gaus de raszuivere win-win-situatie. Terwijl die dieren worden onderzocht kunnen hun eigenaren misschien hun dierenkennis bijspijkeren op de Martin Gaus Honden Hogeschool?