04 februari 2008

Kinderachtig stemgedrag van Van der Ham bij wilde-dieren-het-circus-uit motie

Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66 geeft geen steun aan een motie van de PvdA om het gebruik van wilde dieren in circussen te verbieden. Hij protesteert daarmee tegen de opstelling van de ChristenUnie. „Zij maken zich wel druk om circussen en willen onderzoek van de minister niet afwachten. Maar zij geven wel de doorslag met hun tegenstem rond slechte huisvesting van miljoenen kippen. Dat is buiten proporties en potsierlijk.”

Misschien wil van der Ham zijn eigen potsierlijke stemgedrag ook eens onder ogen zien. Als alle Kamerleden hun frustraties over vorig stemgedrag van anderen zo blijven afstraffen kunnen we geen enkele volksvertegenwoordiger meer vertrouwen op het mandaat dat de kiezer hem heeft gegeven.

Ook de SP handelde anders dan zij de kiezers beloofden: ze haalde het bezwaar tegen het gebruik van wilde dieren in het circus van hun website. De PvdD: de SP beloofde haar kiezers een verbod op circusdieren, maar neemt nu met een ‘salto mortale’ afstand van dat eigen standpunt.