12 februari 2008

PvdD toe aan helderder politieke uitgangspunten

Uit een persbericht van de Partij voor de Dieren:
De Partij voor de Dieren is blij met de grote steun vanuit de oppositie voor de door haar ingediende 41 moties. De partij vindt het echter teleurstellend om te constateren dat de PvdA en de CU hun diervriendelijk masker hebben laten vallen door zelf tegen hun eigen diervriendelijke verkiezingsbeloftes te stemmen, met kennelijke angst voor hun coalitiepartner het CDA.

Desalniettemin is de partij blij om nu de toon gezet te hebben in het debat over de Nota Dierenwelzijn. En daarbij aangegeven te hebben dat het dierenwelzijnsbeleid zich niet moet beperken tot enkele zichtbare of aaibare diersoorten, maar gebaseerd moet zijn op het wettelijk beginsel van de intrinsieke waarde van dieren: dieren vertegenwoordigen een eigen waarde, los van hun nut voor de mens.

De Partij voor de Dieren heeft er alle vertrouwen in dat ze als haas in de marathon zicht heeft op het bij andere partijen in een later stadium terugkomen van de diervriendelijke voorstellen die nu nog niet op een meerderheid konden rekenen.

Tot zover het begin van het persbericht.

Slechts 3 van de 41 moties zijn aangenomen. Dat is mager. Het wordt tijd dat de 2 PvdD kamerleden een wat meer aansprekende basis onder hun politieke visie kiezen. Dat dieren een eigen waarde hebben, los van het nut van de mens, doet niemand begrijpen dat er ook moties zijn voor het verbieden van vissenkommen.
Was de politieke visie gebaseerd op vrijheid dan hadden heel wat meer mensen de rode draad in de 41 moties kunnen begrijpen.
Dieren hebben het recht op vrijheid om zich natuurlijk te kunnen gedragen. Dat is pas klare taal!