31 oktober 2005

Vaccineer een biologische kip

Het ANP schreef 28 oktober:
Biologische kip voor 50.000e keer geadopteerd
Nederlanders dragen graag een steentje bij aan een beter leven voor biologische kippen. Vrijdag meldde de 50.000e adoptant zich om via deze weg de biologische landbouw te ondersteunen, maakte Biologica, het platform voor de biologische land- en tuinbouw, bekend.

De actie 'Adopteer een kip' is twee jaar geleden gestart. Het doel van de actie is de biologische pluimveehouderij te versterken en Nederlanders meer te betrekken bij de natuur- en diervriendelijke landbouw.

De geadopteerde kippen blijven gewoon bij de biologische boer. De deelnemers kunnen in ruil voor hun steun (29,50 euro per jaar) iedere maand gratis een doosje van zes biologische eieren ophalen bij een natuurvoedingswinkel. Naast kippen kunnen Nederlanders ook (biologische) koeien en appelbomen adopteren.
Tot zover het ANP.

Door de ophokplicht moeten veel van deze geadopteerde kippen binnen blijven. Het zou mooi zijn wanneer ook de gelegenheid wordt geboden om bij te dragen aan de vaccinatie van deze kippen tegen de vogelgriep. Omdat hun eieren toch worden verkocht aan een Nederlandse consument, kan er ook geen bezwaar tegen zijn vanuit het buitenland.